Potjera na Skadarskom jezeru, krivolovci pobjegli preko granice

 Potjera na Skadarskom jezeru, krivolovci pobjegli preko granice

Nadzorne kamere Nacionalnog parka Skadarsko jezero zabilježile su juče u reonu Tankog rta četiri plovila, koja su u cilju krivolova prešla međudržavnu granicu između Crne Gore i Albanije i ušla u crnogorske vode, saopšteno je danas iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kako ističu u NPCG, nakon što su jedinice Službe zaštite NP Skadarsko jezero započele potjeru za krivolovcima, plovila su se odaljila i krivolovci su pobjegli preko granice.

Dodaju da je odlučnom reakcijom Službe zaštite NP Skadarsko jezero, koja je u najkraćem vremenskom periodu uspjela da iz vode izvadi svih 15 bačenih pari sa oko 1.600 udica, spriječena šteta po jezerski riblji fond, a 25 jedinki krapa oslobođeno je udice i spašeno.

“Uspjeh sinoćne akcije govori nam da su, nakon decenija kolektivne nebrige i pasivnosti nadležnih organa, službe zaštite našeg javnog preduzeća razvile sposobnost da brzo i efikasno reaguju na pojavu prekograničnog krivolova, što predstavlja važan korak u pravcu suzbijanja svih vidova nezakonitog lova i ribolova na teritoriji crnogorskih nacionalnih parkova”, poručuju iz NPCG.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još