Postavljeni reflektori na Topolici – prvi put večeras će zasijati gradski stadion „Madžarica“

 Postavljeni reflektori na  Topolici  –  prvi put večeras će zasijati gradski stadion „Madžarica“

Na stadionu ,,Madžarica“ u Baru postavljeni su reflektori. Reflektorsko osvjetljenje omogućava da se igraju utakmice u noćnim terminima. Investiciju u Baru, u iznosu od oko 662 hiljade eura, kompletnu je finansirao Fudbalski savez Crne Gore.

„Večeras u 19 časova će po prvi zasijati gradski stadion radi podešavanja rasvjete. Sve u iščekivanju debija fudbalera Mornara koji u nedelju dočekuju ekipu Igala“, kazao je direktor doo „Sportsko-rekreativni centar“ Bar Branislav Nenezić.

Kao i na ostalim stadionima širom Crne Gore koji su dobili reflektore, sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos.

U Crnoj Gori ,,Madžarica“ je deveti stadion koji je dobio reflektore u okviru projekta pokrenutog od strane FSCG prije tri godine. Reflektore trenutno ima dvanaest stadiona (devet na kojima igraju klubovi Telekom 1.CFL i tri na kojima igraju klubovi Amplitudo „.CFL.).

Uskoro se očekuje završetak radova na postavljanju reflektora na stadionu pod Vrmcem u Kotoru, kao i početak radova na Gradskom stadionu u Bijelom Polju.

Dosadašnja ulaganja Fudbalskog saveza u reflektorske sisteme iznose oko 5,4 miliona eura.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još