Portal Bar saznaje: Zašto operativci povezuju nestanak Barana i Beograđanina

 Portal Bar saznaje: Zašto operativci povezuju nestanak Barana i Beograđanina

Spahić, Foto: Privatna arhiva

Zvanično za sada nema značajnijeg napretka u potrazi za nestalim Baraninom Adisom Spahićem (33). Do danas policiji nije prijavljen nestanak njegovog šure Damira Hodžića (23), saznaje Portal Bar od izvora bliskih istrazi.

Da li je Baranin Adis Spahić treća osoba koja je nestala u Beogradu u noći između 14. i 15. oktobra ove godine, kada se na Banovom brdu trag izgubio Beograđaninu Lazaru Vukićeviću (30), ali i njegovom prijatelju Damiru Hodžiću iz Bara, provjerava srpska policija.
Tri dana kasnije, u Beogradu je prijavljen nestanak Vukićevića, a takođe, 17. oktobra porodica Spahić u Baru je prijavila Adisov nestanak. Hodžića, zasada, bar zvanično niko ne traži.
Operativni podaci bezbjednosnih službi nagovještavaju da bi ta dva događaja, nestanak Barana i Beograđanina, mogli da budu tijesno povezani.
Crnogorski istražitelji sklapaju kockice kuda se Spahić kretao tog 14. oktobra.

Njegova supruga je potvrdila Portalu Bar da se sa suprugom čula posljednji put tog dana oko podneva kada joj je rekao da „poslom ide za Podgoricu“. Ona tvrdi da nestanak njenog supruga i brata nijesu povezani.

Signal mobilnog telefona, koji je koristio Spahić, registrovan je poslednji put na baznoj stanici, koji pokriva podgorički most Union bridž oko 15 časova. Nešto prije toga, kamere su snimile ovog Baranina u Spužu, gdje je bio za volanom svog automobila „audi A4“, nikšićkih tablica NK BU176.
Policija ispituje da li su se njih dvojica tog dana srela i zajedno krenula za Beograd. Naš izvor u policiji potvrđuje, da, za sada, nije pronađen ni automobil „audi A4“, kojim se Spahić 14. oktobra uputio iz Bara ka Podgorici.
Takođe, još nije pronađen automobil koji je koristio Lazar Vukićević – blindirani BMW.

U fokusu istražitelja, pored ostalog je i prikupljanje dokaza za tvrdnju da su tog dana Spahić i Hodžić nelegalno prešli granični prelaz sa Srbijom, kako bi se vidjeli sa Lazarom Vukićevićem.
Nestanak dvojice Barana pomno „prate i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja“, jer, kako nam je rečeno, „ne isključuje se mogućnost da sve ima veze sa sukobom kotorskih kriminalnih grupa“.
Beogradski mediji su ranije pisali da postoji operativni podatak da se prije nestanka Vukićević telefonom čuo upravo sa Hodžićem. Beogradska policija ne isključuje mogućnost da je Hodžić bio „mamac“ za Vukićevića i da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa iz Beograda, bliska „kavačkom klanu“.
Operativci srpske policije raspolažu indicijama da je iz Crne Gore signalizirano kada u Beograd stiže Hodžić, navodno pripadnik barskog kriminalnog klana čiji je vođa do jula bio Alan Kožar, koji je ubijen na Krfu sa Užičaninom Damirom Hadžićem. Odranije je poznato da je ova barska ekipa bliska sa „škaljarcima“

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja