IJZ više neće finansirati nabavku testova

 IJZ više neće finansirati nabavku testova

Foto: jedro.bar

Institut za javno zdravlje više neće finansirati nabavku brzih antigen i PCR testova za Dom zdravlja u Baru, već će se isti finansirati iz sredstava ove ustanove, u skladu sa finansijskim mogućnostima. To je za Portal Bar kazala direktorica dr Branka Purlija.

„Brzi antigen testovi su dostavljeni u količini 400 komada od strane Instituta za javno zdravlje, pri čemu je napomenuto da je to posljednja isporuka od strane Instituta za javno zdravlje, kada su u pitanju brzi antigen testovi i PCR testovi, te smo prinuđeni  (nadalje ) da iste finansiramo iz naših sredstava  ukoliko budemo u mogućnosti“, navela je Purlija.

Tokom vikenda je u Covid ambulanti za odrasle pregledano 195 pacijenata, a u Covid ambulanti za djecu je obavljeno 6 pregleda. Testirano je ukupno 98 osoba.

Zvanično manji broj zaraženih osoba u Baru prethodnih dana ne smije nas uputiti na stabilizovanje epidemiološke situacije, napominje Purlija, jer ove brojke mogu jako varljive.

Ona smatra da videntne gužve u Baru tokom proteklog vikenda i vidna prisutnost gostiju iz drugih gradova, prvenstveno Podgorice, ne mora nužno da utiče na pogoršnjanje epidemiološke situacije u našem gradu.

„Može da utiče, a i ne mora, zavisno od ponašanja i discipline građana“, prokomentarisala je direktorica barskog Doma zdravlja.

Purlija je iskoristila priliku da još jednom apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mjera.

„Prema svakog treba da se ponašamo kao da je Covid pozitivan“, zaključila je dr Branka Purlija.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja