Poplave u barskoj opštini oko Skadarskog jezera, oštećeni putevi (video)

 Poplave u barskoj opštini  oko Skadarskog jezera, oštećeni putevi (video)

 U  Donjim Murićima stanje kritično, preko jednog metra voda je  u prizemnim  prostorijama  objekta konobe  “Murići”, a u Virpazaru ako se nivo Skadarskog jezera podigne za 20-tak centmetara poplaviće objekti na najnižim tačkama ove varošice, saznaje Portal Bar.

 Vlasnik izletišta Murići i istoimene konobe Hasan Muratović kaže da je nivo Skadarskog jezera u januaru  povećao oko dva metra.

Put prema izletištu Murići je uništen

-Osim obilnih kiša, problem je što su u Albaniji  pustili brane na Drimu. Poplavljene su prizemne prostorije konobe i danas je nivo vode preko jednog metra u tom dijelu konobe. Uspjeli smo da iznesemo dio stvari. Put prema mom objektu, oko 200 metara,  je zatvoren i uništen, kao i sama plaža. Šteta je velika. Kad se ovo smiri, voda povuče bager treba da radi dva dana najmanje, kaže za Portal Bar Hasan Muratović.

Mješani Murića navode da se tokom januara nivo Skadarskog jezera povećao oko dva metra

Predsjednik MZ Ostros Bećir Berjašavić  kaže da je oštećen put Vladimir –Ostros, u mjestu Donja Rastis. To je jedina saobraćajnica kojom stanovnici Ostrosa stižu u Bar i Ulcinj. Berjašević navodi da na putu ima dosta odrona, i apeluje na operez.

 Prema njegovim riječima, nevrijeme je nanijelo  štetu na imanjima blizu Skadarskog jezera.

U Virpazaru za sada voda nije poplavila objekte, ali ako nastavi rasti nivo Skadarskog jezera polave su neminovne, kazao je novinarima predsednik mjesne zajednice Crmnica Tomo Unkašević

-Nivo jezera raste i  dostiže  kritičnu tačku.Ipak, još uvijek nije poplavljen najniži dio Virpazara. Nadamo se da padavine koje su najavljene za danas i sjutra neće biti obilne, kazao je Unkašević.

Usled obilnih padavina, priobalni put u Sutomoru, ponovo se urušio, iako  je u posljednjih nekoliko godina više puta saniran.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još