Pooštrene mjere u Baru usljed pogoršanja epidemiološke situacije

 Pooštrene mjere u Baru usljed pogoršanja epidemiološke situacije

Foto: Ilustracija

Od ponedjelja će epidemiološke mjere biti ublažene u Kolašinu, Pljevljima, Ulcinju i Nikšiću, dok će u Baru mjere biti pooštrene mjera, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Do pooštravanja mjera mora doći u opštini Bar koja zbog povećanja vrijednosti stope kumulativne incidencije prelazi u grupu  dva.

Kako su kazali iz IJZ, iako su vrijednosti stopa kumulativnih incidencija u poslednjih 14dana niže nego u prethodno posmatranom 14-o dnevnom periodu, ako se porede stope na sedmičnom nivou – zabrinjava trend zabilježen u poslednjih sedam dana koji ukazuje da je do porast obolijevanja došlo skoro u svim opštinama.

„Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja u periodu od subote 17. oktobra u 00:00h do i zaključno sa petkom 30. oktobrom 2020. u 24:00 h, izračunate su vrijednosti 14-dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena lista opština u kojima će se sa primjenom mjera započeti po automatizmu od ponedjeljka 02. novembra u 00:00 sati“, podsjećaju iz IJZ.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još