Ponovo usvojen tužilački zakon

 Ponovo usvojen tužilački zakon

Skupština Crne Gore drugi put je usvojila izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da potpiše taj akt. Za izmene tog zakona glasao je 41 poslanik vlasti. Poslanici opozicije nijesu bili u Skupštini za vrijeme odlučivanja o ovom aktu.

Podsjetimo predsjednik Milo Đukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Poslanici su ranije 12. maja usvojili izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu. Opozicija je tada bojkotovala glasanje. 

Đukanović je odbio da potpiše taj akt i vratio ga Skupštini na ponovno odlučivanje. On je ocijenio da da je ovim zakonom ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

“Ustav predviđa podiljeni sistem vlasti, ali ne predviđa kontrolu nad sudskom vlasti, ruše se temeljni demokratski pricnipi ruši se partnerstvo sa EU”, rekao je ranije Đukanović.

Skupština je danas bez rasprave opet usvojila izmjene zakona, nakon čega će predsjednik države, saglasno Ustavu, biti dužan da ih potpiše.

Na početku sjednice minutom ćutanja odata je počast,  prije 17 godina ubijenom Dušku Jovanoviću.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još