Ostavka Kukalja, politički pritisak ili propust?

 Ostavka Kukalja, politički pritisak ili propust?

Nezapamćena praksa na sjednici Skupštine opštine Bar. Sa skupštinske govornice odbornik Biram Crnu Goru Ljubomir Vukoslavčević saopštio je javnosti da je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj podnio ostavku na funkciju. To je bio i razlog da  odbornik Vukoslavčević povuče svoj, odnosno predlog partije Biram Crnu Goru  za dopunu dnevnog reda: Informaciju o stanju u Turističkoj organizaciji Bar.

Ako postoji sumnja o eventualnim propustima u radu čelnika TO Bar, zar nije bilo logično da javnost upravo  kroz Informaciju o stanju u Turističkoj organizaciji Bar bude detaljno obavještena o tome.

Ako je neko “grubo oštetio sve građane Bara” zar o tome građane ne treba obavjestiti pošto   Biram Crnu Goru – Biram Bar je  partija koja naglašava da  se uvijek vodi “samo interesima građana”.

A,  interes građana je da znaju istinu,a i pozadinu zbog čega Odbornici Biram Crnu Goru – Biram Bar  su na prethodnoj  sjednici Skupštine Opštine Bar tražili hitnu smjenu direktora Turističke organizacije Bar Emila Kukalja.

Sa druge strane, direktor TO Bar Emil Kukalj za Portal Bar je kazao da   su interne procedure u toku.

-Javnost će biti o svemu blagovremeno obavještena, kazao je Kukalj dodajući da odbornike Skupštine opštine Bar nije obavjestio o ostavci na funkciju direktora TO Bar.

 Kukalj je podsjetio da je odgovoran Izvršnom i Nadzornom odboru, i na kraju Skupštini turističke organizacije.

Za Portal Bar, Kukalj je,  takođe, kazao da neće diskreditovati ni sebe, niti Turističku organizaciju.

Turistička organizacija Bar je u poslednjih desetak godina pozicionirala Barsku rivijeru kao turističku destinaciju,  inicijator je i nosilac kvalitetnih i avangardnih  projekata za Crnu Goru, ali  zbog lokalnih političkih mimoliaženja na žalost u javnosti  se prepoznaje po aferama, a ne po afirmisanju sadržajnosti turističkih potencijala.   

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još