Pokloni za djecu i najstarije

 Pokloni za djecu i najstarije

Približava nam se Nova godina i vrijeme darivanja kojim se iskazuje pažnja, podrška, njeguju osjećaji pripadnosti.

Dvadesetak godina  Opština Bar organizuje  tradicionalni novogodišnji prijem za djecu iz hraniteljskih porodica i korisnike Doma “Mladost” u Bijeloj koji dolaze iz Bara.

Ove godine ugošćeno je 40 djece. Potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović uručila je djeci  novogodišnje  paketiće  i novčani poklon u iznosu od po 50 eura. Da Novogodišnja čarolija darivanja bude upotpunjena pobrinuo se pjesnik Rajko Joličić u liku Deda mraza.

Najomiljeniji Deda mraz u Baru,pjednik Rajko Joličić

Po prvi put na Novogodišnjem okupljanju za mališane Opština Bar je ugostila  djecu pripadnike Romske populacije koji su  dobili novogodišnje paketiće. Paketiće je dobilo 61 dijete predškolskog nivoa obrazovanja i osnovnog obrazovanja uzrasta do 10 godina.

Iz Opštine Bar navode da na ovaj način Opština Bar širi krug onih kojima uljepšava praznike i pomažemo da svi u gradu osjete praznični duh i raspoloženje.

Nisu zaboravljeni ni najstariji.

U susret praznicima,predstavnici Opštine Bar, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, posjetili su Dom za stare  u Risnu i Bijelom Polju. Za 14 osoba iz Bara koji su ssmješteni u Risnu, i pet u Bijelom Polju  uručeni  su  pokloni u iznosu od 100 eura.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još