Pojačano interesovanje Barana za Fajzerovu vakcinu

 Pojačano interesovanje Barana za Fajzerovu vakcinu

Proces masovne vakcinacije u Baru teče po planu, i u lokalnom Domu zdravlja su generalno zadovoljni odzivom građana, kaže za Portal Bar direktorica Doma zdravlja dr Branka Purlija. Ona ističe da u posljednje vrijeme posebno interesovanje Barana vlada za Fajzerovom vakcinom.

„Generalno smo zadovoljni odzivom, ali uvijek može bolje. Kod naših sugrađana se uočava pojačano interesovanje za vakcinu Fajzer, koju dobijamo u vrlo malim količinama. Naime, ove sedmice dobili smo 48 doza, pa je dosta građana otišlo nezadovoljno i nevakcinisano“, kaže dr Purlija, naglasivši da će vakcine Fajzer ova ustanova dobijati na sedmičnom nivou, a da su količine opredijeljene za opštu populaciju u Baru i Ulcinju.

„Vakcinacija Fajzerom, naglasila bih, vršiće se isključivo u Sportskoj sali Gimnazije „Niko Rolović- Trenutno na raspolaganju imamo Sinofarm vakcinu i očekujemo nove isporuke Astra Zeneca vakcine“, navodi dr Purlija.

Ona napominje da će ove sedmice biti organizovana masovna vakcinacija u Domu zdravlja Virpazar, za mještane Crmnice, a timu ljekara i medicinskih sestara pridružiće se i stomatolog Neven Leković.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još