Podgoričanka uhapšena zbog posredovanja u vršenju prostitucije

 Podgoričanka uhapšena zbog posredovanja u vršenju prostitucije

Foto: FOS Media

Žena iz Podgorice E.P. (29) osumnjičena je da je upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika tri ženske osobe vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije u cilju vršenja prostitucije. Ona je uhapšena i danas privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Podgoričanka je čak koristila fizičku silu i prijetila da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena. E.P. je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima u rasponu od 50 do 300 eura za seksualne usluge. 

Pripadnici crnogorske policije su uhapsili E.P. zbog sumnje da je izvršila dva krivična djela trgovina ljudima i krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, navodi se u saopštenju Uprave policije. Službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su intenzivnim radom na ovom predmetu došli do relevantnih dokaza koji upućuju na osnovanu sumnju da je E.P. (29) iz Podgorice izvršila navedena djela na štetu tri ženske osobe. E.P. je izvršila krivično djelo trgovina ljudima na štetu ženske osobe iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećene, vrbovala i prevozila na ugovorene lokacije oštećenu u cilju vršenja prostitucije. Osumnjičena je takođe koristila fizičku silu i prijetnju da će objaviti snimke kompromitujuće sadržine na kojima se nalazi oštećena osoba. E.P. je oštećenu prevozila na ugovorene lokacije, na teritorijama Podgorice, Nikšića i Bara, gdje je ugovarala novčane iznose sa klijentima u rasponu od 50 do 300 eura za seksualne usluge, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Drugo krivično djelo E.P. je izvršila na štetu ženske osobe iz Republike Srbije na način što je, sumnja se, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i teških prilika oštećenu vrbovala i predavala drugim licima u cilju prostitucije. Osumnjičena je oštećenoj prijetila da će objaviti kompromitujuće snimke i da će je prijaviti zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, te je tako prinuđivala da se bavi prostitucijom i da pruža seksualne usluge licima sa kojima je E.P. ugovarala sastanke.

Novčani iznos koji je ugovarala sa klijentima za pružanje seksualnih usluga je iznosio 50 eura, a lokacije na kojima su pružane seksualne usluge su najčešće bile stanovi klijenata u navedenim gradovima kao i u iznajmljenom stanu osumnjičene u Podgorici.Osim toga, krivično djelo posredovanje u prostituciji E.P. je izvršila na štetu ženske osobe, na način što je, sumnja se, navodila i učestvovala u njenoj predaji licima radi vršenja prostitucije. Ona je sa licima – klijentima dogovarala cijenu pružanja seksualnih usluga a koja je iznosila 50 eura po satu.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja