Pod reflektorima se Prva liga bolje vidi! Mornar „petardom“ zadržao prvo mjesto

 Pod reflektorima se Prva liga bolje vidi!                Mornar „petardom“ zadržao prvo mjesto

Pejzaž koji neodoljivo podsjeća na Floridu i reflektori koji daju novu fudbalsku dimenziju stadiona „Topolica“ inspirisali su igrače Mornara da deklasiraju ekipu Igala i da zadrže prvu mjesto na tabeli Druge lige Crne Gore.

Goleadu na „Topolici“ otpočeo je Demir Škrijelj već u 13. minutu iz prve prave prilike, da bi već u 24.minutu prednost duplirao Jovan Pajović. Tad je postalo jasno da će gosti sa drugog dijela primorja da se kući vrate bez ijednog osvojenog boda. Do kraja prvog poluvremena Mornar je stvorio još nekoliko izglednih šansi, ali što je najbitnije, odbrana je zadržala fokus, posebno u finišu prvog poluvremena, najkritičnijem momentu za primanje gola.

Igalo, tim koji se ove sezone, takođe, bori za odlazak u Prvu ligu, krenuo je na sve ili ništa u zadnjih 10 minuta susreta. To je u 85. minutu iskoristio Nino Vukmarković i svojim jedanaestim golom u ovoj sezoni povećao rezultat na 3:0, a u samoj završnici, odnosno sudijskoj nadoknadi, Igalo je doživjelo debakl!

Bivši dugogodišnji fudbaler Bokelja, Boško Guzina je najprije u 88., a potom i u 92.minutu sa dva efektna gola stavi tačku na perfektnu partiju Mornara koji je zadržao lidersku poziciju i sve je bliži povratku u prvoligaško društvo od naredne sezone i to kao šampion Druge lige!

Zanimljivo, prošle su pune tri godine od kako je Mornar zadnji put savladao Igalo (mart 2018.godine), a ove godine ova dva primorska kluba sastala su se, ukupno, četiri puta. Dva puta je bilo neriješeno, a jednom je, upravo marta mjeseca, Igalo trijumfovalo sa minimalnih 1:0.

Do kraja ovogodišnjeg šampionata ostalo je da se odigra još pet kola. Mornar će u narednom gostovati Ibru, a novi meč na „Topolici“ igra se 12.maja kada će gostovati „prežaljena“ Drezga koja nema ni teoretske šanse da opstane u Drugoj ligi.

Dušan Vujović

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja