Počeli radovi na proširenju puta Lunjići-Mikulići

 Počeli radovi na proširenju puta Lunjići-Mikulići

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević danas je sa načelnikom Odjeljenja za operacije u Generalštabu Vojske Crne Gore potpukovnikom Mitrom Klikovcem obišao radove na proširenju i adaptaciji puta Lunjići-Mikulići, koji u zajedničkoj saradnji realizuju Opština Bar i Vojska Crne Gore.

Raičević je zahvalio Vojsci Crne Gore na podršci i doprinosu koju je dala kako bi se počelo sa radovima na probijanju ovog putnog pravca shodnoUgovoru o poslovno-tehničkoj saradnji iz 2020. godine. On je iskazao zadovoljstvo što je u prilici da sa mještanima Mrkojevića obilježi početak radova.

„Ovaj putni pravac treba da poveže dio Mrkojevića sa Mikulićima i da doprinese valorizaciji svih prirodnih potencijala bogatog podlisinjskog kraja. Ova inicijativa je potekla kako od samih mještana i njihove želje za obnovom poljoprivrednih gazdinstava, tako i od naših iseljenika koji su izrazili želju da se vrate svom kraju i obnove svoja ognjišta, a sve ovo će dati jednu novu dimenziju razvoja ovog kraja kroz valorizaciju turističkih kapaciteta, seoskog i lovnog turizma“, kazao je Raičević. 

Predsjednik opštine je naglasio da ovim projektom lokalna uprava potvrđuje svoje jasno opredjeljenje za ravnomjeranrazvoj svih krajeva opštine Bar, i razvoj Mrkojevića kao najznačajnijeg područja koji ima potencijala da snabdijeva ne samo turistička mjesta na barskoj rivijeri, već i cjelokupno stanovništvo našeg grada.

Radovi na proširenju i adaptaciji putnog pravca Lunjići – Mikulići u dužini od 7km započeti su danas, izvodi ih inženjerska jedinica Vojske Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i mještanima ovog kraja, a planirano je da budu završeni do septembra mjeseca ove godine.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još