Počele konsultacije o rekonstrukciji Vlade

 Počele konsultacije o rekonstrukciji Vlade

Uvažavajući predlog 37 poslanika parlamentarne većine, kojim se zahtijeva pristup rekonstrukciji aktuelne 42. Vlade, premijer Zdravko Krivokapić počeo je konsultacije sa činiocima parlamentarne većine, potvrđeno je jutros iz Vlade.

„Razgovori u vezi otvorenih pitanja, sa ciljem jačanja povjerenja između zakonodavne i izvršne vlasti, kao uslovom za efikasniji rad Vlade, jesu odgovoran odnos prema demokratskim inicijativama. Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, podržaće dogovor i kompromis iza koga stoji 41 poslanik parlamentarne većine, što je uslov za uspostavljanje političke stabilnosti, kako bi se odlučno nastavio proces demokratizacije Crne Gore“, saopšteno je iz Vlade.

Podsjećamo, premijer će danas razgovarati sa predstavnicima Nove Srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Krivokapić će sa predstavnicima Građanskog pokreta URA i Demokratama razgovarati u subotu.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati, Krivokapić je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednika, a da se resori “koji su se pokazali kao obimni” podijele.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još