Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u DZ Bar, nova isporuka tokom ove sedmice

 Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u DZ Bar, nova isporuka tokom ove sedmice

Foto: Dom zdravlja Bar

Vakcinacija zdravstvenih radnika i saradnika ZU DZ Bar počela je danas u podne. Predviđena je vakcinacija zdravstvenih radnika i saradnika koji su ove sedmice u neposrednom kontaktu sa Covid pacijentima, ističe za Portal Bar direktorica ove ustanove Branka Purlija.

Danas je isporučeno 50 monodoznih vakcina, a sledeću isporuku u ovoj ustanovi očekuju tokom sedmice.

„U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem o kojoj se ukupnoj količini vakcina radi“, kaže Purlija.

Ona napominje da će vakcinaciju zdravstvenih radnika i saradnika sprovoditi Odsjek za epidemiologiju higijensko – epidemiološke službe, dok će vakcinaciju građana sprovoditi dva izabrana tima doktora i sestara.

Purlija podsjeća i da je ranije najavljen call centar, rezervisan isključivo za zakazivanje vakcinacije, i isti je tehnički spreman.

“ Čekamo instrukcije IJZ i Ministarstva zdravlja da li će se raditi o centralizovanom broju za cijelu Crnu Goru ili ćemo imati broj telefona isključivo za građane opštine Bar“, precizira direktorica barskog doma zdravlja.

Na kraju, kaže da vakcina jeste preporučena, ali da nije i obavezna.

„Svjedoci smo da se uporedo sa pandemijom pojavila infodemija. Vakcina je preporučena, ali ne i obavezna. Vjerujem u slobodnu volju građana – sposobnost slobodnog voljnog odlučivanja“, zaključila je Purlija.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još