Počela vakcinacija građana u barskom Domu zdravlja

 Počela vakcinacija građana u barskom Domu zdravlja

Foto: Dom zdravlja Bar

Vakcinacija građana po prioritetnim grupama (starosna struktura 80+ i 75+) počela je jutros u ZU Dom zdravlja Bar, kazala je za Portal Bar direktorica ove ustanove dr Branka Purlija. Danas će biti vakcinisano 110 građana.

„Za vakcinaciju u ZU DZ Bar i u cijeloj Crnoj Gori moguće je prijaviti se za vakcinaciju na broj 1717 (centralizovan broj za cijelu državu), gdje se javlja prvi slobodan operater iz bilo koje opštine, te proslijedjuje podatke našim operaterima volonterima, ukoliko se radi o našem sugrađaninu. Takođe, gradjani se mogu (naročto mladi) prijaviti putem platforme covidodgovor.me„, kazala je za naš portal Purlija.

dr Branka Purlija

Naredna isporuka vakcina se očekuje, ističe direktorica barskog Doma zdravlja, u narednih nekoliko dana.

Purlija kaže da je vakcinacija od presudnog značaja u cilju zaustavljanja širenja epidemije koronavirusa, te da „koliko god da je nauka napredovala, priroda je pokazala da je moćnija od
čovjeka“.

Foto: Dom zdravlja Bar

„Građani treba da vjeruju u sebe, u svoju disciplinovanost, ali prije svega u zdravstvenu pismenost“, ističe naša sagovornica.

Purlija je na kraju prokomentarisala i trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, nazvavši je „složenom“.

„Epidemiološka stiuacija u našem gradu je složena, fluktuirajućeg toka, tako da je, kao i sama bolest, nepredvidiva“, zaključila je dr Branka Purlija.

Prema podacima dostupnim na platformi covidodgovor.me u našoj državi trenutno su vakcinisane 3793 osobe.

Trenutno je u Baru aktivno 620 slučajeva zaraze koronavirusom.

Pročitajte još