Počela masovna vakcinacija, Barani se odazvali u velikom broju

 Počela masovna vakcinacija, Barani se odazvali u velikom broju

U Baru je jutros u osam časova, kao i u ostalim crnogorskim gradovima, počela masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa. Direktorica ZU DZ Bar dr Branka Purlija za naš portal kaže da su u ovoj ustanovi zadovoljni odzivom građana, te da vakcinacija teče po planu.

„Veliki odziv građana uočen je još u ranim jutarnjim časovima, kako u Sportskoj sali Gimnazije „Niko Rolović“, tako i u Hotelu „Princess“. Do 11 sati, u Gimnaziji se vakcinisane 163 osobe, a revakcinisano njih 70 Astra Zenekom, dok je u Hotelu ‘Princess’ vakcinisano 200 osoba“, kazala je dr Purlija, naglasivši da se revakcinacija vrši vakcinom Astra zeneka isključivo u Gimnaziji.

Dr Purlija

Osim osobolja Doma zdravlja, podršku je ponudio je direktor Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik.

„Nesebičnu podršku u vidu raspoloživih specijalizanata pružio je dr Karišik“, kazala je direktorica barskog doma zdravlja.

Posebnu zahvalnost, kako ističe, u ovoj ustanovi duguju stomatologu Nevenu Lekoviću.

„On se samoinicijativno i dobrovoljno ponudio da volontira. Ovo je primjer da prave ljudske vrijednosti postoje, i da su humanost i čovjekoljublje ideja vodilja ovog ljekara. Nadamo se da će to biti prioritet i ideja vodilja svih zdravstvenih radnika u Crnoj Gori“, zaključila je dr Purlija.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još