Počela lovna sezona u lovištu Bar, prijavljeno 20 grupa na divlje svinje

 Počela lovna sezona u lovištu Bar, prijavljeno 20 grupa na divlje svinje

 Danas je počela lovna sezona u  lovištu „ Bar“, a  na mnogobrojnim terenima duž Mrkojevića, Krajine i Crmnice je preko   400 lovaca.

Direktor DOO Lovstvo Bar Marko Brnjada kazao je da za prvi dan lova imaju  20 prijavljenih grupa na divlje svinje. Te grupe broje minimalno osam lovaca.

-Lov na divlje svinje kao i do sada organizovan je po grupama,  na unaprijed određenim lokalitetima,  o čemu je obavješten   Centar bezbjednosti Bar, kazao je Brnjada i istakao: “Obavještavamo  izletnike , planinare, izviđače i ostale ljubitelje prirode da će lovci biti prisutni do kraja lovne sezone i po planinskim prevojima Sozine,Sutormana, Lisinja i Rumije,  te predlažemo međusobno obavještavanje i saradnju oko planiranja i organizacije u cilju što boljeg korišćenja prostora a i bezbjednosti”.

Do kraja lovne sezone lovci će biti po planinskim prevojima- prevoj Sutormana FOT: Biljana Dabić

Lovna sezona na zeca i jarebicu traje  do Nove godine,  na divlje svinje do 31. januara ili do ispunjenja kvota – do 150 jedinski, na štetočine (lisica, šakal, kunica…) do 28. februara.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju, uz lovački pozdrav “Dobar pogled”, kazao  je Brnjada i apelovao na sve građane da čuvaju prirodu, da ne odlažu otpad i ne pale vatru na rizičnim mjestima za izazivanje požara, te da ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još