Poboljšanje prevencije, rana dijagnostika raka debelog crijeva i dojke

 Poboljšanje prevencije, rana dijagnostika raka debelog crijeva i dojke

Foto: B. Dabić

Početna konferencija projekta ON TIME-Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke najavljena je za  sutra u 11 sati, preko online platforme Zoom, u organizaciji Opšte bolnice Bar.

Teme su rano otkrivanje  raka debelog crijeva i dojke,  citostatici….

O nacionalnom programu  ranog otkrivanja raka debelog crijeva govoriće primarijus dr  Đurđica Ostojić iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Projekat ON TIME odobren je u sklopu drugog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupan budžet projekta je 813.445 eura.

Glavni cilj projekta je poboljšanje prevencije, rana dijagnostika i optimizacija liječenja raka uz poboljšanje kvaliteta usluga u sektoru javnog zdravlja. Poseban akcenat se stavlja na podizanje svijesti i jačanje ljudskih resursa javno zdravstvenih ustanova radi pružanja kvalitetnije usluge, odnosno prevencije, ranog otkrivanja i liječenja raka debelog crijeva i raka dojke.

Vodeći partner na ON TIME projektu je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a projektni partneri su Opća bolnica Zadar, Institut za javno zdravlje Crne Gore, Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke.

Veliku podršku projektu je dala agencija ZADRA NOVA, koja je učestvovala u pripremi, prijavi i pružanju tehničke pomoći u fazi implementacije projekta, bez ikakve finansijske nadoknade.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja