Pilot slobodnog leta u obliku srca novac za utrošeno gorivo uplatio Narodnoj kuhinji u Baru

 Pilot slobodnog  leta u obliku srca  novac za utrošeno gorivo uplatio Narodnoj kuhinji u Baru

Pilot  Montenegro Airlinesa Nikola Pavlićević, koji je prošle sedmice  tokom slobodnog leta iznad Crne Gore oblikovao srce uplatio je danas  Narodnoj kuhinji u Baru 329 eura. Povodom leta Pavlićević je kazao da je to bila čista emocija isprovocirana ljubavlju prema kompaniji  u kojoj je osam godina posvećeno radio, i gradio pilotsku karijeru.

Nakon što je objavljena informacija da je avion Montenegro Airlinesa na  letu iz Podgorice za Beograd letio putanjom u obliku srca, vijest je odjeknula cijelim regionom,  javnost je bila oduševljena, ali  na društvenm mrežama bilo je  i kritike na račun mladog kapetana Nikole Pavličića, zbog “neracionalnog trošenja goriva”. Baranin Pavličić je kritičare zamolio da „izračunaju koliko je i kome dužan“ i novac za najljepši let, let  iz srca, će platiti iz svojim novcem. Što je obećao – to je u učinio.

Odlučio je da novac donira Narodnoj kuhinji u Baru u kojoj rade Žene Bara velikog srca.

-Za mene, taj let nema cijenu. Ne želim sebe predstavljati kao  dobročinitelja, već da istaknem da je srce simbol ujedinjenja i sloge i da svi tome treba da težimo. To uzvišeno obilježje ljubavi iscrtano po slikama nekadašnjih državnih preduzeća, kao i ono na nebu, koje za mene nikada neće prestati da traje, treba da nas osnaži i natjera da se udruženi borimo za svoje ideale,  kazao je  Pavlićević za Portal Bar

Taj let, kaže pilot iz Bara, iznad svega poseban let, bio je emocija za kompaniju u kojoj je osam godina posvećeno radio.

-To ne treba da bude osnova za širenje netrpeljivosti i produbljivanje već poljuljanih odnosa među ljudima. Ne treba da dozvolimo da ljutnja i ostrašćenost zasijene saosjećanje i razumijevanje. Uzmemirujuće i nadasve inspirativno srce je rezultat iskrenih osjećanja, ljubavi i privrženosti i želim da ga tako svi dožive, jer nebeska prostranstva ne poznaju razlike ni podjele, kazao je Pavlićević.

Svjedoci smo, kaže Pavlićević, da je posljednjih dana, kako u Crnoj Gori, tako i regionu, isprepletena priča vezana za srce, koje se, osim na nebu, našlo i na mnogim portalima, jer je postalo obilježje brojnih devastiranih preduzeća.

-Najiskrenije saosjećam sa svim porodicama koje su zbog toga pretrpjele velike gubitke, kako materijalne, tako i one duhovne. Poštujem sve reakcije građana, razumijem i ne osuđujem ni one koji su ovom uzvišenom simbolu pripisali negativne nagovještaje, poručio je Pavlićević.

On izražava žaljenje  što su nas  aktuelne političke prilike natjerale da sve posmatramo upravo kroz tu suprotstavljenu prizmu, da zaboravimo na one prave ljudske vrijednosti i potrebu čovjeka da u kompleksnom trenutku demonstrira čistu emociju.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja