Peticija: Obustaviti polaganje ispita

 Peticija: Obustaviti polaganje ispita

Pravni fakultet, Foto:ucg.ac.me

Studenti Pravnog fakulteta u Podgorici pokrenuli su onlajn peticiju kojom se zahtijeva obustava rada fakulteta, do sticanja normalnij uslovi za polaganje ispita ili do stabilizacije situacija u zemlji po pitanju epidemije korona virusa.

Peticiju je do juče, kako pišu Dnevne novine, potpisalo više od 1.150 osoba.

“Pošto ste upoznati sa epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori, koja je daleko od savršene, mišljenja smo da biste trebali obustaviti rad fakulteta sve dok se ne steknu normalni uslovi za polaganje ispita ili dok se stabilizuje situacija na teritoriji države. Među nama postoje studenti koji imaju članove porodice koji spadaju u rizične grupe, čija zaraza novim virusom SaRS/COV-19 može rezultirati fatalnim ishodom i smatramo da bismo usljed gužve koja se stvara u hodniku fakulteta, pa i u amfiteatrima, doveli njih, a i sebe, u opasnost“, navodi se u peticiji.

Fakulteti, kako su pojasnili, mogu postati izvor zaraze, jer tu studiraju izuzetno mladi ljudi, koji ne spadaju u rizičnu grupu građana, ali kao prenosioci ove bolesti mogu dovesti u opasnost veliki broj sugrađana.

Oni se nadaju da će nadležni ozbiljno shvatiti molbu.

“Mi kao studenti Pravnog fakulteta imamo obavezu da djelujemo pravično i ispravno, a smatramo da bi ovo u gore navedenom tekstu bilo najbolje za sve, kako za nas, tako i za profesore, a dalje i za naše prijatelje, rodbinu, poznanike… S toga, prilažemo vam potpise studenata svih fakulteta u nadi da ćete našu molbu shvatiti ozbiljno i da ćete uvažiti naše mišljenje”, navodi se u peticiji studenata.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja