Pet dana preventivno tretiranje palmi u Baru

 Pet dana preventivno tretiranje palmi u Baru

Preventivno hemijsko tretiranje (zalivanje) palmi na javnim površinama u  Baru planirano je da se radi pet dana, od 7.do 11. maja, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Iz preduzeća Komunalne djelatnosti Bar navode da će sektor gradsko Zelenilo preventivno hemijski tretirati palme    u  cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver). Početak tretiranja je u jutarnjim satima, od 6 h.

U Komunlanom preduzeću su predvidjeli da počnu u petak u: Ulici Branka Čalovića, zatim u Ulici 13 jula, palme na putničkom terminalu, palme na šetalištu Marina i na šetalištu Kralja Nikole do mosta Željeznice. Prvog dana vikenda u:  Ulici Maršala Tita,  Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA,  Jovana Tomaševića,  Jovana Stojanovića, Ulici Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole Blažo J.Orlandić, palme oko Velikog Atomskog skloništa i u bulevaru dinastije Petrović. U nedelju se tretiraju palme u bulevaru Revolucije, u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska, Rista Lekića, ulice Maše Đurovića, plame od poljoprivredne škole do marketa Franca, ispred Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti i nastavak tretiranja palmi u bulevaru dinastije Petrović, saopšteno je iz preduzeća Komunalne djelatnosti.

Za ponedeljak je predviđeno tretiranje palmi u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, u ulici Maršala Tita, palma u ulici Vladimira Rolovića, palme na trgu, palma kod Velikog atomskog skloništa, palme u ulici Dinastije Vojislavljević, palme u ulici Dinastije Balšić, ulice  Dinastije Crnojević, ulici Muftije Karađuzovića  i nastavak tretiranja palmi u Bulevaru Revolucije. Za utorak -palme  duž plaže na Velikom pijesku, palma u Starom Baru,palme oko kapele, na biskupadi, željezničkoj i autobuskoj stanici, kod kapije Rumijatrans, palme oko Sportskog centra. Palme u Šušanju ( od mosta Željeznice do plaže Kazablanka),  duž magistrali do Sutomora, palme na javnim zelenim površinma u Sutomoru, palme duž plaže u Čanju i palme u Virpazaru.

Iz Komunalnog preduzeća navode da preparat  kojim će se raditi tretiranje je Dimetogal, aktivne materije dimetoat. 

-U koncentraciji  20ml/10lit vode. Radna karenca preparata je 1 dan. Sredstvo za zaštitu bilja je opasno za pčele, naveli sui z Komunlanog preduzeća uz molbu građanima  da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama.

Pročitajte još