Pas iz Bosne i Hercegovine pobjednik izložbe u Baru, mnogo lijepih slika otišlo u svijet

 Pas iz Bosne i Hercegovine pobjednik izložbe u Baru, mnogo lijepih slika otišlo u svijet

Dodjelom nagrada najboljim učesnicima juče je u Baru završen Adriatic Cup 2021. Priznanje Suprime Best Show i titulu ukupnog pobjednika izložbe pasa osvojio je Pomeranian Belissimo Star of Even Gols, vlasnika Darija Paspalja iz Bosne i Hercegovine.

Na izložbi posjetioci su bili u prilici da vide čak 190 vrsta pasa – Fot: B.Dabić

Dvodnevna manifestacija, u okviru koje se nadmetalo skoro hiljadu pasa iz svih krajeva svijeta i koja je okupila više od dvije hiljade turista – Iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Italije, Češke, Rusije, Slovačke, Ukrajine i brojnih drugih država održana je u organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore i Kinološkog društva „Jadran“ iz Bara.

Darija Paspalj vlasnica psa koji je pobjedio na takmičenju u Baru

U okviru izložbe posjetioci su bili u prilici da vide čak 190 vrsta pasa, a za suđenje su na kupu delegirane sudije iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i zemlje domaćina.

Organizovane tri izložbe – jedna CAC i dvije CACIB – Fot: B.Dabić

Predsjednik nacionalnog kluba srednjeazijskih ovčara i član Kinološkog kluba „Jadran“ Radomir Novaković Cakan istakao je u izjavi za Portal Bar da su u toku proteklog vikenda kod Sportske hale „Topolica“, gdje se događaj tradicionalno organizuje, organizovane tri izložbe – jedna CAC i dvije CACIB.

Novaković kaže da je tokom prethodna dva dana mnogo lijepih slika iz Bara otišlo u svijet.

„Već druže vrijeme unazad moji prijatelji ljubitelji kinologije i ja zagovaramo ovakav vid turizma. Bar i Crna Gora su idealni za turizam i mi naše kapacitete moramo iskoristiti. Mnogo lijepih slika je otišlo iz našeg grada u svijet, i taj marketing grad Bar i Crnu Goru ne košta apsolutno ništa“, ističe Novaković.

U Baru održan Adriatic Cup 2021- Fot: B.Dabić

On dodaje i da se nada da je ovaj vikend bio dobra najava uspješne turističke sezone za kojom, kako kaže, svi vapimo.

„Mnogi učesnici izložbe su mi rekli da će grad Bar predložiti svojim prijateljima kao idealno mjesto za odmor. Oduševljeni su prijemom i ljubaznošću naših sugrađana i to je još jedan motiv da ponovo budi gosti našeg grada“, kazao je za naš Portal Novaković.

Jedna od nagrada – Najljepši pas izložbe – pripala je psu rase srednji šnaucer iz Švedske, koji je u vlasništvu Nenada Matejevića iz Srbije. Kako je za Portal Bar kazao Milorad Grujičić, osoba koja brine o svakodnevnoj njezi nagrađenog psa, nagradi se nijesu nadali jer u pomenutoj kategoriji ona uglavnom pripadne krupnijim rasama.

„Pas se prvi put takmiči u Baru, a iza sebe ima pet pehara u kategoriji mladih pasa, iz pet dražava svijeta. Dokazao je svoj kvalitet i navikao je na izložbe. Kada govorimo o njezi, svakodnevnose njeguje i brinemo o njegovoj ishrani… „, kazao je Grujičić.

Sonja Jovanović / Biljana Dabić

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još