Osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju upućen u Centar Ljubović, ranjeni van životne opasnosti

 Osumnjičeni za teško ubistvo u pokušaju upućen u Centar Ljubović, ranjeni van životne opasnosti

Maloljetni H.L. (17) iz Bara,  osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju koje se dogodilo u Baru u petak veče, upućen je u Javnu ustanovu za smještaj djece i mladih sa problemima u ponašanju Centar „Ljubović“ u Podgorici.  U masovnoj tuči maloljetnika H.L. je nožem ranio sugrađanina M.M. koji je hospitalizovan u Opštoj bolnici Bar. Portal Bar saznaje da ranjeni mladić  nije životno ugrožen. Takođe, povrijeđeni u masovnoj tuči L.M. nije zadržan na bolničkom liječenju.

U masovnoj tuči maloljetnika  koja se dogodila u petak veče oko 23.05 časova na šetalištu u Baru došlo je do fizičkog sukoba između više lica kojom prilikom su dva lica povrijeđena upotrebom oštrog predmeta, od kojih je jedno zadržano na bolničkom liječenju. Barska policija je došla do saznanja da je  povrede oštećenima nanio H.L. (17) iz Bara. U radnjama H.L. stiču se elementi krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu M.M. i L.M.

 Upoznata je viša državna tužiteljka u Podgorici koja je ovlastila službenike barske policije da izvrše uviđaj bez njenog prisustva.

Policija je lišila slobode osumnjičeno maloljetno lice koje je izvršilo krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. On je u zakonskom roku priveden postupajućem tužiocu.

S obzirom da je maloljetan Centar za socijlani rad je donio rješenje da se uputi u Javnu ustanovu za smještaj djece i mladih sa problemima u ponašanju Centar „Ljubović“ u Podgorici.

Motiv masovne tuče koja se završila ranjavanjem bio je međusobni verbalni sukob koji je eskalirao upotrebom hladnog oružja. Maloljetnik je s leđa ranjen nožem u lumbalnom dijelu.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još