Ostros skoro dvije sedmice „corona free“

 Ostros skoro dvije sedmice „corona free“

Ambulanta u Ostrosu, Foto: DZ Bar

U Ostrosu skoro dvije sedmice nije bilo novih slučajeva infekcije novim korona virusom, tačnije 23.12.2020. godine je bio registrovan poslednji slučaj obolijevanja od COVID-a 19, ističe u razgovoru za Portal Bar specijalista epidemiologija Ljiljana Jovićević.

Od 21.oktobra prošle godine, kada je prijavljen prvi slučaj obolijevanja od infekcije novim koronavirusom, registrovano je ukupno 59 lica kod kojih je potvrđena ova infekcija, podsjeća naša sagovornica.

Joićević je saglasna da je disciplina stanovnika ovog kraja naše opštine primjer da se poštovanjem mjera epidemija može suzbiti.

„Pored visokog stepena odgovornosti i discipline stanovnika ovoga kraja, koja su rezultirali bespogovornim poštovanjem preporučenih protiv- epidemijskih mjera, stabilizaciji epidemiološke situacije u Ostrosu doprinelo je maksimalno angažovanje zaposlenih i reorganizacija rada u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u Domu zdravlja Bar-područna jedinica Ostros, kao i nesebična pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima od strane više donatora“, zaključila je Jovićević.

Podsjetimo, Opštinski štab za zaštitu i spašavanje zasjedao je 9. novembra, povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Ostrosu, najudaljenijoj mjesnoj zajednici u Baru. Tada su uvedene restriktivnije mjere, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja infekcije – zatvorena je pijaca, svakodnevno se prala i dezinfikovala glavna ulica, na dvije sedmice je zatvorena škola, a otvorena je i ambulanta, na čijem je čelu dr Ganimeta Hodžu.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja