Osam životno ugroženih na Covid odjeljenju Opšte bolnice Bar

 Osam životno ugroženih na Covid odjeljenju Opšte bolnice Bar

Tomanović, Foto: jedro.bar

U Opštoj bolnici Bar, koja je Regionalni COVID centar za Jug, hospitalizovana su 64 pacijenta inficirana koronavirusom. Osam pacijenata u Covidu su u jedinici intenzivnog liječenja, a jedan od njih je na respiratoru. Prema riječima direktora Opšte bolnice Bar dr Dragoslava Tomanovića svih osam pacijenata su životno ugroženi.

„Hospitalizovani na odjeljenju Covid imaju tešku kliničku sliku, sa obostranim upalama pluća, oslabljenom funkcijom pluća, a nerijetko i druge bolesti. Danas je pregledano 75 pacijenata u Covid ambulantama sa sumnjom na inficiranost koronavirusom“, kazao je za Portal Bar dr Dragoslav Tomanović, dodajući da pacijenti u bolnicu treba da dođu sa uputom iz Covid ambulanti Doma zdravlja, kao i rezultatima laboratorijskih nalaza.
„Često se dešava da dođu samo sa uputom zbog sumnje na infekciju. Svakog dana uradimo oko 60 rendgena pluća. Apelujem na strpljenje jer svim pacijentima se moraju uraditi laboratorijski nalazi, opisati RTG snimak pluća, i nakon ljekarskog pregleda procjeniti da li je pacijent za ambulantno,ili bolničko liječenje. Takođe, apelujemo ako nije potreba za urgentnim pregledima da se isti odlože dok se ne poboljša epidemiološka situacija“, kaže dr Tomanović ističući da ambulante Opšte bolnice rade za hitne pacijente.
„U Opštoj bolnici Bar 24 / 7 su dežurni specijalisti:hirurg, internista, radiolog, ginekolog, anesteziolog, pedijatar“, kazao je dr Tomanović
Prema posljednjem presjeku broj novozaraženih u barskoj opštini je 37, a ukupan broj inficiranih 364.
Od početka epidemije izazvane koronavirusom ukupan broj oporavljenih pacijenata je 492, preminulih 24.
Tokom cjelokupnog dosadašnjeg trajanja epidemije, pod epidemiološkim nadzorom u Baru je bilo 2.810 lica.

B.Dabić

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja