Opština će finansijski podržati najbolje biznis ideje mladih Barana

 Opština će finansijski podržati najbolje biznis ideje mladih Barana

Foto: Portal Bar

Opština Bar uputila je poziv Baranima koji imaju od 15 do 30 godina da do 21. aprila pošalju prijave pojedinačno, ili u timu, na konkurs „Moja biznis ideja“, u okviru kojeg će novčano biti podržane tri najbolje biznis ideje.

„Pozivamo mlade sugrađane koji imaju od 15 do 30 godina da pokažu da su, uprkos pandemiji COVID-19, spremni da naprave iskorak i pokažu svoju kreativnost i preduzetnički duh i učestvuju na konkursu „Moja biznis ideja“! Za učešće na konkursu potrebno je da mladi, pojedinačno ili u timu koji broji najviše 5 članova, u kratkom video filmu predstave sebe i svoju biznis ideju, da navedu kako se ta ideja može realizovati, kome će ona koristiti i zašto je treba podržati. Ideja treba da bude primjenjiva u lokalnoj sredini i da rješava neki društveni problem“, stoji u pozivu.

Biznis ideje iz oblasti inovacija, održivog razvoja i digitalnih tehnologija prilikom selekcije biće visoko vrednovane.

Video snimci se šalju na e-mail mladi@bar.me, a rok za slanje je do 21. aprila u 23.59h.  Najbolje biznis ideje biće birane na osnovu mišljenja stručnog žirija i rezultata online glasanja na društvenim mrežama. Tri prvoplasirane ideje će biti nagrađene sa 500, 300, odnosno sa 200 eura. 

„Pored toga, pobjednici takmičenja biće pozvani da učestvuju na konkursu za EUSAIR POPRI Slovenačko preduzetničko takmičenje za mlade, čiji je suorganizator Biznis Start-Up Centar Bar.  Radovi moraju biti urađeni u skladu sa sljedećim smjernicama: Dužina filma: 2-3 minuta, Format fajla: poželjno da bude mp4 format. Svaki učesnik može dostaviti samo jedan video. Video sa žigom ili bilo kojom drugom vrstom potpisa neće biti razmatran. Dozvoljeno je slanje videa nastalih upotrebom mobilnog telefona ili fotoaparata. Video mora biti isključivo autorski“, precizira se u pozivu.

U prijavi napisati ime i prezime, kratku biografiju, naziv škole ili fakulteta, broj telefona i e-mail adresu. Bitno je takođe napisati sledeću izjavu: Potvrđujem da je film izrađen kao autorsko djelo. Samo radovi koji budu dostavljeni u predviđenom roku i u skladu sa navedenim smjernicama biće razmatrani.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još