Opština Bar: Za podsticaj razvoju poljoprivrede opredijeljeno 100 hiljada eura

 Opština Bar: Za podsticaj razvoju poljoprivrede opredijeljeno 100 hiljada eura

Foto: Portal Bar

Sekretarijat za privredu Opštine Bar raspisao je javne pozive za podsticaj poljoprivredi za 2021. godinu vrijedne 100.000 eura.

„Riječ je o šest javnih poziva za podršku registrovanim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji opštine Bar, i to: podrška aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u ukupnom iznosu od 22.000 €; podrška razvoju vinogradarstva i podrumarstva u ukupnom iznosu od 15.000 €; podrška aktivnostima za unapređenje pčelarstva u ukupnom iznosu od 13.000 €;-podrška aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada u ukupnom iznosu od 15.000 €;-podrška aktivnostima za unapređenje ratarske i -povrtarske proizvodnje u ukupnom iznosu od 15.000 €;-podrška stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 15.000 €“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Visina podrške za ove podsticaje je 50% od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji, odnosno 60% za mlade proizvođače od 18 do 30 godina. Za nabavku sadnog materijala odobrava se podrška od 80% od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji.

Pored navedenih oblika podrške, Opština Bar je za ovu godinu opredijelila sredstva i za:- izradu tehničke dokumentacije za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja na bezvodnom području i rekonstrukciju seoske putne infrastrukture u iznosu od 1.000 €;-upravjanje rizicima u poljoprivredi u iznosu od 2.000 €;-promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede u iznosu 2.000 €.

Uslovi i kriterijumi za ostvarivanje prava, kao i maksimalni iznos podrške navedeni su u Javnom pozivu za svaki oblik podsticaja pojedinačno.

Javni pozivi su objavljeni na sajtu Opštine www.bar.me i u dnevnom listu Pobjeda od 10. maja ove godine, a rok za podnošenje zahtjeva je 01. oktobar 2021. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovog programa podrške.Informacije u vezi sa raspisanim javnim pozivima, zainteresovani mogu dobiti u Sekretarijatu za privredu, kancelarija br. 116, putem telefona na broj 030/301-450 ili na e-mail: marko.novakovic@bar.me i danka.vukmanovic@bar.me.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još