Opština Bar raspisala konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu

 Opština Bar raspisala konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu

Foto: bar.me

Opština Bar raspisala je Javni konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu, a isti je otvoren do 30. marta.

„Finansiranjem projekata nevladinih organizacija Opština Bar pruža snažnu podršku realizaciji ideja i inicijativa građana, i stvara prostor za učešće građana i saradnju sa lokalnom upravom na rješavanju brojnih pitanja koja realizuje civilni sektor“, saopšteno je iz Opštine Bar.
Za finansiranje projekata barskih nevladinih organizacija u 2021. godini iz budžeta Opštine opredijeljeno je 58.950 eura, od čega se 60 odsto raspodjeljuje za projekte organizacija prijavljene po osnovu ovog konkursa, dok je 40 odsto namijenjeno za finansiranje programa NVO koje imaju poseban status za opštinu Bar.
„Pravo učešća na konkursu imaju nevladine organizacije sa sjedištem u Baru, za projekte koji se u potpunosti ili pretežno realizuju na teritoriji barske opštine. Shodno utvrđenim prioritetima za ovu godinu, prioritetne oblasti za finansijsku podršku biće evroatlantske i evropske integracije, rodna ravnopravnost i borba protiv bolesti zavisnosti“, stoji u saopštenju.
Najviši iznos sredstava koji se na osnovu konkursa dodjeljuje nevladinoj organizaciji iznosi do 3,537 eura, a projekti se, po pravilu, finansiraju u iznosu ne manjem od 80 odsto za realizaciju projekta navedenom u prijavi na konkurs. Jedna NVO može aplicirati sa najviše dva projekta, a sredstva mogu biti dodijeljena za finansiranje samo jednog projekta.
Konkurs sa prijavnim formularom objavljen je na sajtu Opštine Bar, a prijave se podnose na propisanom obrascu objavljenom uz konkurs. Ovaj obrazac može se preuzeti sa sajta Opštine, kao i u Građanskom birou.Dodatne informacije o konkursu građani mogu dobiti u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od 7-15h, telefonom na 030/301-486, a 10. marta biće organizovan i Info dan, na kome će zainteresovani moći da se informišu o svim detaljima vezano za konkurs.
Opština Bar poziva sve nevladine organizacije i građane koji žele da realizuju svoje ideje da kandiduju projekte i apliciraju za dobijanje finasijske podrške Opštine realizaciji svojih projekata.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još