Opština Bar predstavlja podržane biznis ideje barskih preduzetnika

 Opština Bar predstavlja podržane biznis ideje barskih preduzetnika

Opština Bar treću godinu zaredom kroz subvencioniranje biznis ideja realizuje podršku preduzetništvu i ženskom preduzetništvu.  Ovim programima sa oko 280.000 eura podržano je 55 biznis ideja preduzetnica i preduzetnika koji su započeli sopstveni biznis ili unaprijedili postojeće poslovanje, i kreirano 35 novih radnih mjesta.

U narednih mjesec dana, Opština će kroz mini kampanju na svojim nalozima na društvenim mrežama Youtube, Instagram i Facebook predstaviti neke od preduzetnika i njihove biznise koji su podržani kroz opštinske programe za razvoj preduzetništva. Na taj način predstavićemo uspješne biznis priče Baranki i Barana koji su se odvažili da svoje ideje pretoče u posao, i uz podršku Opštine ostvare svoje zamisli i uspjeh na tržištu.

Podsjećamo da su ovogodišnji pozivi za ostvarivanje subvencija za biznis ideje u programu podsticanja razvoja  otvoreni. Za podršku ženskom preduzetništvu   Konkurs je raspisan  2.aprila, i otvoren je  30 dana, a za  podršku i podsticaj preduzetništvu  trajaće do 22. maja ove godine.

Opština Bar je opredijelila 35.000 eura za žensko preduzetništvo, i za preduzetništvo 150.000 eura, za programe podrške barskim preduzetnicima u 2021.

Detaljne informacije o uslovima konkurisanja zainteresovani mogu dobiti na „Info danu“ koji će biti organizovani u Opštini Bar u srijedu 14. aprila od 10-14 časova uz poštovanje epidemioloških mjera. Informacije se takođe mogu dobiti i u kancelariji Sekretarijata za privredu svakog radnog dana od 09-12h, na brojeve telefona 030/301-450 i 030/301-430 i na e-mail privreda@bar.me.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još