Opština Bar predstavila Vodič kroz budžet opštine za 2021. godinu za građane

 Opština Bar predstavila Vodič kroz budžet opštine za 2021. godinu za građane

Opština Bar objavila je „Vodič kroz budžet za građane“ – brošuru koja na jednostavan i razumljiv način prikazuje plan budžeta Opštine Bar za 2021. godinu.

„Ova publikacija napravljena je kako bi građanima predstavila finansijski okvir za funkcionisanje Opštine i njenih službi, i kao osnov za zajedničko razmatranje, davanje sugestija i primjedbi. Stvaranjem ovakvog dijaloga, na najefikasniji način pokazujemo otvorenost naše uprave prema građanima. Nacrt budžeta Opštine Bar za 2021. godinu koncipiran je kao balansiran i uravnotežen plan prihoda i rashoda lokalne uprave za godinu pred nama. U ovoj fazi, Nacrt budžeta je na javnoj raspravi, te građani, odbornici u Skupštini opštine i svi zainteresovani mogu dati svoje komentare, mišljenja i sugestije. Vodič kroz budžet za građane“ urađen je na osnovu Nacrta budžeta, a u brošuri možete vidjeti i dio predloženih projekata za realizaciju u Baru u narednoj godini, kao i načine na koje možete dostaviti svoja zapažanja. Pozivamo vas da se informišete o nacrtu budžeta kroz brošuru, koja je dostupna na web sajtu Opštine www.bar.me“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Izrada Vodiča omogućena je u okviru projekta „Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“, koji podržava Ministarstvo finansija Republike Slovačke, a sprovode ga Ministarstvo finansija Crne Gore i UNDP.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja