Opština Bar i resorno ministarstvo pokreću kampanju „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“

 Opština Bar i resorno ministarstvo pokreću kampanju „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bar pokreću kampanju „Registruj poljoprivredno gazdinstvo“, koje ima za cilj da upozna sve poljoprivredne proizvođače o proceduri registracije i o potrebnoj dokumentaciji, kako za fizička tako i za pravna lica, saopšteno je iz Opštine Bar.

„U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede vodi se Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu s Pravilnikom o obliku i načinu vođenja Registra. Svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu biti korisnici podsticajnih mjera koja se opredjeljuju kroz agrobudžet, IPARD ili druge domaće i međunarodne projekte. Stoga je posebno važno da svi subjekti koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom budu upisani u RPG a već upisani nosioci gazdinstva redovno ažuriraju podatke u Registru u skladu s Pravilnikom“, stoji u saopštenju,

U registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se, kako se napominje, upisati poljoprivredna gazdinstva koja obavljaju poljoprivrednu djelatnost i posjeduju poljoprivredno zemljište i/ili životinja.

„Upis u registar je prvi korak u ostvarivanju prava na podsticaje iz agrobudžeta na nacionalnom i lokalnom nivou. Upis je dobrovoljan i besplatan i može se izvršiti tokom cijele godine. Upis i promjena podataka se vrši u onoj regionalnoj kancelariji savjetodavnih službi koja je nadležna prema mjestu prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva, odnosno sjedištu pravnog lica“, preciziraju iz Opštine Bar.


Sve informacije oko upisa u registar poljoprivrednih gazdinstava mogu se dobiti u Direkcijama za savjetodavne poslove Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Baru kao i u Sekretarijatu za privredu – Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još