Opština Bar i Energean Montenegro: Dan zaštite životne sredine u znaku ozelenjavanja Bara

 Opština Bar i Energean Montenegro: Dan zaštite životne sredine u znaku ozelenjavanja Bara

Opština Bar i kompanija Energean Montenegro Ltd obilježili su danas Svjetski dan zaštite životne sredine. Kako je ovogodišnja globalna kampanja usmjerena na restauraciju, odnosno obnovu, ekosistema i životne sredine u Baru je dan protekao u znaku ozelenjavanja javnih površina, saopšteno je iz Opštine Bar.

„Opština Bar i Energean Montenegro zajednički su donirali 55 sadnica stabala Indijskog jorgovana, živopisnog ukrasnog drveta koje će dodatno oplemeniti i uljepšati grad“, stoji u saopštenju.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević, zajedno sa saradnicima i donatorima stabala i građanima, zasadio je danas prva stabla na predviđenoj lokaciji u ulici Jovana Tomaševića, od stare benzinske pumpe prema mostu na rijeci Željeznici.

On je pozdravio akciju ozelenjavanja i naglasio da je Opština uvijek otvoren partner za svaku inicijativu koja znači nove zelene oaze i pojase u gradu kao i oplemenjivanje i uljepšavanje javnih prostora.

„Današnjim zasađivanjem indijskog jorgovana formiraće se u potpunosti drvored i zeleni pojas uz ovaj putni pravac prema centru grada i omogućiti građanima još ugodnije korištenje ove prometne šetačke površine uz sportske objekte i u blizini same obale mora“, naveli su iz Opštine Bar.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još