Okupljanja se najavljuju, a epidemija se rasplamsava- politika pokorila pravo na zdravlje!?

 Okupljanja se najavljuju, a epidemija se rasplamsava-  politika pokorila pravo na zdravlje!?

U danu kad su stupile na snagu pooštrene mjere  koje se odnose na 11 „zaključanih“ crnogorskih gradova među kojima je i Bar, na društvenim mrežama Baranin pozvao  na podršku za Nikšić.

Prema  objavi na društvenim mrežama auto-kolona Bar – Maljevik trebala bi krenuti 12.3  posle 17 sati, navodeći   “uz poštovanje mjera i saobraćaja”.

Važe li iste mjere za sve građane?

Podsjetimo, juče su čelnici Insituta za javno zdravlje  i ministri u Vladi Crne Gore saopštili  nove, pooštrene  mjere.

Poziv na društenim mrežama da Bar podrži Nikšić –  je li poziv koji potvrđuje da je politika pokorila pravo na zdravlje građana u vrijeme epidemije koja traje godinu dana,  a poslednjih dana uzima ogroman danak u ljudskim životima. Od posledica koronavirusa za godinu dana u Crnoj Gori je umrlo preko 1.000 ljudi.

 Poziv Baranima  da podrže Nikšić,   dešava se  u danima kada se epidemija rasplamsava,  ljekari  i zdravstveni radnici upozoravaju da su na izmaku snage,  kapaciteti bolnica popunjeni skoro 100 % … objavljuje se poziv iz grada koji ima više od 800 inficiranih na 100.000 stanovnika.

 Ministarka zdravlja Jelena Borovnić Bojović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.. uputili su  juče i molbu i poziv da se poštuju mjere ukazujući na  teško  stanje zbog epidemije koronavirusa u Crnoj Gori.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još