Okončan postupak, čeka se presuda za ubistvo Medina

 Okončan postupak, čeka se presuda za ubistvo Medina

Foto: Arhiva FOS-a

Završnim riječima juče je u Višem sudu u Podgorici okončan drugostepeni postupak za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina 8. jula 2016. godine, piše Pobjeda.

Presudu će 18. marta donijeti Vijeće sudije Predraga Tabaša.

Zastupnik optužnice, tužilac Željko Tomković ostao je pri ranijim završnim riječima, zahtijevajući od suda da optuženog Vladimira Ulamu proglasi krivim i kazni po zakonu. Tužilac je naveo da je Ulama kritičnog dana oko 15 časova pozvao Medina da iz Petrovca dođe u Virpazar.

U optužnici je naveo da su okrivljeni Ulama i sada pokojni Darko Mijović obmanom i silom zadržali Medina, stavili u prtljažnik „reno megana“ i ubili, na podmukao način i sa umišljajem.

Iz izvještaja vještaka za telekomunikacije proizilazi, naveo je Tomković, da su Ulama i Medin kritičnog dana bili zajedno u Virpazaru, odakle su krenuli starim putem Virpazar Rijeka Crnojevića ka mjestu gdje je naknadno nađeno zapaljeno vozilo.

“Irelevantno je što su brojevi telefona okrivljenih registrovani na drugom mjestu. Postoji realna mogućnost da su okrivljeni dali telefone drugim licima, kako bi prikrili svoje kretanje”, naveo je Tomković.

Osvrnuo se i na iskaze svjedoka koji su potvrdili da je Ulama kritičnog dana u kasnijim satima došao uznemiren i imao je ogrebotine na lijevoj ruci i butini.

Punomoćnica porodice Medin, advokatica Andrijana Razić i predstavnik Miloš Medin pridružili su se navodima tužioca i ostali pri završnim riječima koje su dali 5. marta 2019. godine pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol.

U prethodnom postupku Miloš Medin je kazao da bi Nemanja dao život za osobu koja je njega ubila.

Advokatica Razić je tada kazala da je „reno megan” kojim se Medin odvezao do Virpazara kritičnog dana pronađen 12. jula potpuno izgoren.

“Pronađen je skriven u Šumi, daleko od lokalnog puta, a na istoj lokaciji pronađena je savijena registarska tablica koja je bila u prtljažniku vozila za koju je utvrđeno da sadrži krv Medina”, kazala je Razić.

Branilac okrivljenog Ulame, advokat Branko Anđelić takođe je ostao pri završnim riječima iznijetim marta 2019. kada je naveo da bi svaka odluka mimo oslobađajuće bila suprotna istini, s tim što se osvrnuo na završnu riječ tužioca datu juče.

“Nevjerovatno je da tužilac danas kaže da postoji realna mogućnost da je Ulama uz pomoć još dva nova saizvršioca do perfekcije isplanirao kako će lišiti života Medina, pa je u cilju ostvarenja plana našao još dva lica koja bi slala poruke da bi mu na taj način dala alibi”, kazao je Anđelić.

Okrivljeni Ulama je kazao da nije kriv i da nema veze sa nestankom Medina.

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Ulama oslobođen optužbi za teško ubistvo, kao i Darko Mijović.

Od optužbe je tada oslobođen i Bogdan Milić, koji je okrivljen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog djela.

Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora jer je neovlašćeno držao puške.

Mijović je u maju 2019. godine ubijen u Njemačkoj, dok je Milić ubijen u junu 2019. na Cetinju, u lokalu „Portun”.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović su 8. jula 2016. ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa Medinom, namamili ga da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, nakon čega su ga ubacili u gepek njegovog „reno-megana“, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov automobil pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još