Odbačena krivična protiv Brana Mićunovića

 Odbačena krivična protiv Brana Mićunovića

ODT Kotor, Foto: RTCG

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu protiv Nikšićanina Branislava Brana Mićunovića, zvanično je potvrđeno Danu.

Zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odgovaraće samo njegov pratilac, piše ovaj list.

Mićunović i Sava Vujović (57) pušteni su da se brane sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kotoru 9. januara.

Oni su lišeni slobode na Badnji dan, zajedno sa Srđanom Mićunovićem, kada su i saslušani u prostorijama Centra bezbjednosti Budva zbog dva pištolja koji su pronađena kod njih. Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje do 72 sata.

Opet su saslušani 7. januara, nakon čega su vraćeni u prostorije za zadržavanje, a potom pušteni na slobodu.

Iako je hapšenje Mićunovića predstavljeno spektakularno u javnosti, i ovaj put, kao i prije više od decenije, epilog je bila oslobađajuća odluka.

„Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv M.S. iz Nikšića zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja, dok je krivična prijava protiv M.B. i B.C. iz Nikšića zbog istog krivičnog djela odbačena. Tužilaštvo je tokom izviđaja prikupilo potrebne dokaze, uključujući i odgovarajuća vještačenja, nakon čije analize je donijelo naprijed navedene odluke“, kazala je za Dan državni tužilac Ana Marinović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još