Od ponedjeljka do srijede planirano preventivno tretiranje palmi

 Od ponedjeljka do srijede planirano preventivno tretiranje palmi

Sektor Gradsko zelenilo DOO Komunalne djelatnosti Bar će, ako vremenski uslovi to dozvole vršiti drugo preventivno hemijsko tretiranje (nalivanje) palmi u osnovi lisne rozete na  javnim površinama opštine Bar, u cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver), 14. 15. i 16. juna 2021. početkom u 04 sata, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U ponedjeljak će, prema planiranom rasporedu, biti tretirane palme u ul. Branka Čalovića, ul.13 jula, palme na putničkom terminalu, palme na šetalištu Marina i na šetalištu Kralja Nikole do mosta Željeznice.  U utorak će biti tretirane palme u ul. Maršala Tita, ul. Vladimira Rolovića, Bulevaru JNA, ul. Jovana Tomaševića, ul. Jovana Stojanovića, ul. Mila Boškovića, oko Gimnazije i osnovne škole „Blažo J. Orlandić“, palme oko Velikog Atomskog skloništa, u Bulevaru Dinastije Petrović. Palme u parku Dvorca Kralja Nikole, oko Doma Kulture, u Bulevaru Revolucije, ul. Rista Lekića, Fonda PIO i Komunalnih djelatnosti, palme ul. Maše Đurovića i od poljoprivredne škole do marketa Franca.

Trećeg dana, u srijedu, biće tretirane palme ispred opštine, suda  u ulicama Požarevačka, Borska, Makedonska, palme u ul. Dinastije Balšić, ul. Dinastije Crnojević, palma u Starom Baru,palma kod kapele, palme na biskupadi, željezničkoj i autobuskoj stanici, kod kapije Rumija trans, palme u Šušnju ( od mosta Željeznice do plaže Kazablanka), palme na javnim zelenim površinma u Sutomoru i palme u Virpazaru.

„Tretiranje će se raditi sa preparatom Saturn 250EC, aktivne materije hlorpirifos 250g/l u koncentraciji  25ml/10lit vode. Radna karenca preparata je 1 dan. Sredstvo za zaštitu bilja je opasno za pčele. Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomentim lokacijama“, stoji u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još