Obnovljene sadnice maslina pored gradskog stadiona

 Obnovljene sadnice maslina pored gradskog stadiona

Nakon revitalizacije mladih maslinjaka u “Aveniji maslina prijateljstva” sa 43 sadnice, NVO Fondacija “Info sport CG” Bar obnovila je zasadom mladih maslina i “Drvored đačkih maslina” pored gradskog stadiona sa 28 sadnica.

Predsjednik udruženja mr Miodrag Banović ističe da „konkretnim ekološkim akcijama stvaraju pretpostavke da ‘Mladi maslinjaci djece Bara’, zasađeni na 36 prostornih cjelina na području Opštine Bar, sa 819 sadnica maslina posvećeni našoj djeci i budućim generacijama, budu vječni, kao Stara maslina na Mirovici koja traje već 2250 godina, a trajaće i dalje“.

„Nakon revitalizacije uništenih mladih maslinjaka u ‘Aveniji Masline prijateljstva’, tokom koje smo je u januaru po treći put kompletirali, 27. januara obnovili smo sadnju i u ‘Drvoredu „Đačkih maslina’, takođe po treći put”, ističe Banović

Mlade sadnice masline na ovom lokalitetu zasađene su 17. novembra 2016. godine, podsjeća Banović.
„U EKO danu Opštne Bar 21. novembra 2017. godine, na mjestima na kojima su bile
uništene, sa 15 novih mladih sadnica maslina, ponovo smo kompletirali Drvored
„Đačkih maslina“ od 28 sadnica“, podsjeća predsjednik ovog udruženja, dodajući da su tokom prošle godine vandali uništili deset sadnica.

“Predstoji nam treća revitalizacija uništenih maslina na lokalitetu ‘Park maslina i rogača’ sa 63 sadnice. Duboko smo uvjereni da ‘Mlade maslinjake djece Bara’, koje smo zasadili na 36 lokaliteta na području Opštine Bar sa 819 sadnica maslina, više niko neće uništavati i da ćemo ih svi zajedno sačuvati za našu djecu i buduće generacije djece Bara i ekološke države Crne Gore”, zaključio je.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još