O otvaranju škola u dogovoru sa strukom

 O otvaranju škola u dogovoru sa strukom

Ilustracija, Foto: UC San Francisco

Zdravlje đaka je neprikosnoveni imperativ, a konačan stav o otvaranju škola i vrtića Ministarstvo prosvjete donijeće u koordinaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja, te o narednim koracima blagovremeno informisati javnost, kazali su juče Dnevnim novinama iz resora na čijem je čelu Vesna Bratić.

Komentarišući navode nakon izjave člana Ekspertskog tima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Martina Ćalasana da će škole i vrtići svoja vrata otvoriti u ponedjeljak, iz Ministarstva pojašnjavaju da je riječ o pogrešnoj interpretaciji.

“Član Ekspertskog tima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Martin Ćalasan je izrazio nadu da će se škole i vrtići ponovo otvoriti iduće sedmice samo ukoliko dođe do poboljšanja aktuelne epidemiološke situacije i ukoliko to zdravstvene okolnosti dozvole. Ministarstvo je i ranije isticalo značaj povratka djece u škole, jer bi to bilo u najboljem interesu i djece i kvalitetnog obrazovanja, međutim, podrazumijeva se da je zdravlje đaka neprikosnoveni imperativ”, istakli su iz Ministarstva.

Istovremeno, u Jutarnjem programu druge televizije državni sekretar Ministarstva zdravlja Borko Bajić kazao je da je totalno zaključavanje opcija koju zagovaraju Institut za javno zdravlje i resor iz kojeg dolazi, ali da se ta odluka ne može donijeti bez procjene drugih relevantnih institucija, u prvom redu ministarstava ekonomije i finansija.

Iznošenje suprotnih stavova dva ministartsva naišlo je juče na reakcije građana, ali i političara.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još