NVO Ugostitelji: Mladi u Crnoj Gori žele da rade, dajmo im priliku

 NVO Ugostitelji: Mladi u Crnoj Gori žele da rade, dajmo im priliku

Foto: Ilustracija

NVO Ugostitelji Crne Gore poziva sve ugostitelje koji traže radnike tokom sezone da se prijave na e-mail crnagora@ugostitelji.me ili pozivom na broj 068/044-488 do 10. juna.

“Na naše prethodne pozive da nam se jave domaći radnici koji ove sezone žele da rade na crnogorskom primorju, javio se veliki broj potencijalnih radnika sa višegodišnjim iskustvom u struci. Takođe, uspostavili smo saradnju sa Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore u cilju afirmacije sezonskih poslova i zarada. Nakon 10. juna očekujemo i prijave velikog broja zainteresovanih studenata koji su prethodnih sezona radili na poslovima u ugostiteljskom sektoru, tokom ljetnje pauze“, naveli su oni.

“Vjerujemo da je ovo odličan način da pronađete kvalitetnu radnu snagu za sezonske poslove, te Vas pozivamo da se prijavite i date svoj doprinos oporavku ekonomije tako što ćete zaposliti domaće radnike, umjesto stranaca“, dodaju iz NVO Ugostitelji.

“Još jednom napominjemo koliko je važno da prioritet damo našim građanima, posebno onim koji su već godinama u sektoru ugostiteljstva, a koji su zbog ekonomske krize izazvane korana virusom u prethodnom periodu najviše osjetili teret krize. Ovo je trenutak kada svi treba i moramo da pokažemo odgovornost, da se što bolje spremimo za glavnu sezonu od koje ne zavise samo prihodi hotelijera i ugostitelja na crnogorskom primorju, već i čitave države, jer svi znamo koliko je ova sezona važna za sve –građane, budžet i ekonomiju“, poručili su.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još