NVO Prijatelji životinja: Susret sa potpredsjednicom opštine Bar veliki pomak u saradnji

 NVO Prijatelji životinja: Susret sa potpredsjednicom opštine Bar veliki pomak u saradnji

Direktor nevladine organizacije “Prijatelji životinja Podgorica” Dragoje Vlahović susreo se juče sa prvom potpredsjednicom Opštine Bar Tanjom Spičanović. Tema razgovora bila je rješavanje problema pasa lutalica na teritoriji Bara.

Spičanovićeva je tom prilikom naglasila da je u planu izgradnja skloništa za napuštene životinje, te da je u toku izrada potrebne dokumentacije, ne krijući da Bar ima problem sa napuštenim psima, ali ne u mjeri koliko se o tome govori.

Vlahović je u svom izlaganju kazao da bi strogo trebalo voditi računa da se prilikom izgradnje skloništa ispoštuju sve zakonske mjere, da ono ne bude izgrađeno samo reda radi, kao u većini crnogorskih gradova, te da se u njemu sprovodi  program “Uhvati, steriliši i pusti”, sa čim se potpredsjednica složila, dodavši da će akcenat biti na udomljavanju pasa iz tog skloništa.

Na samom kraju razgovora, oboje su se složili da je za realizaciju ovakvog projekta neophodna saradnja nadležnih državnih institucija, lokalne samouprave i civilnog sektora.

Vlahović je zaključio da će on lično i organizacija na čijem je čelu dati sve od sebe da ta saradnja bude što kvalitetnija, zahvalivši se Spičanovićevoj na prijemu i srdačnom razgovoru.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još