Novo popuštanje mjera u Baru: Dozvoljen ulazak i izlazak iz opštine, dozvoljen rad tezgama, fitnes centrima, kladionicama, u kafićima do četiri osobe za jednim stolom

 Novo popuštanje mjera u Baru: Dozvoljen ulazak i izlazak iz opštine, dozvoljen rad tezgama, fitnes centrima, kladionicama, u kafićima do četiri osobe za jednim stolom

Novim mjerama u cilju sprečavanja širenja koronavirusa propisano je i niz izmjena koje se odnose na teritoriju Opštine Bar. Od sjutra, 10. aprila, dozvoljen je međugradski saobraćaj, odnosno ulazak i izlazak iz opština, kao i rad tržnim centrima, priređivačima igara na sreću, fitnes centrima i teretanama, kao i tezgama. Takođe, od sjutra će ugostiteljskim objektima biti dozvoljen rad ne samo u okviru bašti lokala, već i unutar objekata, a za jednim stolom biće dozvoljen boravak do četiri osobe.

Iste mjere odnose se na opštine Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje i Bar.

„Od sjutra će maturantima na teritoriji cijele Crne Gore biti omogućava redovno pohađanje nastave u školama. Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje redovno će raditi od 12. do 16. aprila. Otvoreni su parkovi, dozvoljen je ulazak kruzera. U Nikšiću i Šavniku dozvoljava se rad baštama i terasama ugostiteljskih objekata sa maksimalno dvoje ljudi za stoom, rad privrednika i preduzetnika koji se bave neprehrambenim djelatnostima, frizerima i sl… U Danilovgradu, gdje je došlo do pogoršanja situacije, prelazi se na onlajn sistem, a u škole idu samo maturanti i polumaturanti. Ugostiiteljski objekti da rade samo bašte sa dvoje maksimalno za istim stolom. Međugradski saobraćaj zabranjen“, kazala je epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Radica Raičević.

Kada govorimo o ulasku kruzera, uslov za ulazak stranaca su negativan PCR test koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 sata ili uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 30 dana ili uz dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani sa drugom dozom vakcine protiv novog koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove.

„Crnogorski državljani i državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije ulaze u našu zemlju bez ikakvog uslovljavanja“, pojasnila je Radičević.

OBEZBIJEĐENO 600 HILJADA VAKCINA

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je Vlada Crne Gore obezbijedila 600 hiljada vakcina do kraja juna ove godine, što je dovoljno za vakcinaciju 300 hiljada stanovnika.

On se svrnuo i na podršku Vlade turističkoj privredi, a u susret sezoni.

„Intnzivno se radi na finiširanju kada su u pitanju kreirani zdravstveni protokoli za turiste. Dolazak turista će biti potpomognot i startovanjem nove nacionalne kompanije koja se očekuje 1. juna“, kazao je Milatović.

Milatović je najavio učešče Vlade u subvenciji PCR testova za turiste,

Pročitajte još