Novinar poznatog francuskog časopisa za putovanja u studijskoj posjeti Baru

 Novinar poznatog francuskog časopisa za putovanja u studijskoj posjeti Baru

Novinar poznatog francuskog časopisa za putovanja „Voyager Ici & Ailleur“ Lucas Lahargoue boravi u studijskoj posjeti Baru, tokom koje će se upoznati sa turističkom ponudom naše opštine.

Novinar francuskog lista prvo je obišao Centar za posjetioce na Vranjini, a nakon kratkog obilaska i upoznavanja sa svim znamenitostima Virpazara, jednog od najposjećenijih mjesta u gradu, uslijedilo je krstarenje Skadarskim jezerom.

„Nakon krstarenja i degustacije lokalnih proizvoda novinar se upoznao sa kulturno-istorisjkim znamenitostima u Starom Baru. Osim Starog Bara, obišao je i Staru Maslinu, spomenik prirode na Mirovici, koja je stara preko 2240 godina“, saopšteno je iz TO Bar.


„Voyager Ici & Ailleur“ je inače jedan od najčitanijih magazina koji se bave turizmom u Francuskoj. Izlazi dvomjesečno u 55.000 kopija, a prosječan broj čitalaca je oko 90.000.Članak na 15 strana o Crnoj Gori će biti objavljen u ljetnjem izdanju časopisa, tačnije krajem juna 2021. godine, a fokus će biti na crnogorskom primorju i Skadarskom jezeru.


Studijsku posjetu realizuje NTO, a kompletnu organizaciju u Baru preuzela TO Bar. Podršku su pružili i Kulturni centar Bar koji je obezbijedio besplatne ulaznice i Nacionalni parkovi Crne Gore, dok se Turistička organizacija Opštine Bar pobrinula za kompletnu organizaciju posjete na teritoriji barske opštine i podijelila propagandni materijal kao i poklon dobrodošlice.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još