Novinar i fotograf čuvenog francuskog lista u dvodnevnoj posjeti Baru

 Novinar i fotograf čuvenog francuskog lista u dvodnevnoj posjeti Baru

Novinar Vincent Noyoux i fotograf Stephan Gladieu, iz redakcije čuvenog francuskog dnevnog lista „Le Figaro“ boravili su u dvodnevnoj posjeti Baru, i to 14. i 15. juna, u organizaciji Turističke organizacije Bar, a u cilju promocije turističke ponude grada za ovu i narednu ljetnju sezonu.

Prvi broj ovog francuskog dnevnog lista iz pariške štamparije je izašao 1826. godine, a dnevni tiraž, kao jednog od najčitanijih štampanih medija u Francuskoj, iznosi više od 320 hiljada primjeraka.

Posjetu francuskog novinara i fotografa, TO Bar realizovala je u saradnji ca Nacionalnom turističkom organizacijom i partnerima, a tokom dnodnevne posjete Baru gosti iz Francuske bili su u prilici da obiđu neke od najatraktivnijih lokacija u Baru.

“ Gostisu imali priliku da obiđu Virpazar, posjete lokalnu vinariju, ali i da uživaju u krstarenju Skadarskim jezerom. Na jezeru su imali priliku da dobiju informacije o karakterističnim biljnim i životinjskim vrstama, te da neposredno vide jedan od simbola jezera – kudravog pelikana. Tokom posjete Godinju i Seocu, razgovarali su sa mještanima od kojih su dobili korisne i zanimljive informacije. Nakon obilaska jezera, organizovan je obilazak Starog Bara i Džidžarina, jednog od najvećih maslinjaka u barskoj opštini. Takođe, upoznati su sa procesom prerade maslinovog ulja, a posjetili su i Staru maslinu na Mirovici. Posjeta se uspješno završila kod Filipa Jovovića, koji ih je upoznao sa procesom izrade suvenira od maslinovog drveta, ali i proizvodnje likera od crne masline“, saopšteno je iz TO Bar.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još