Osiguranje za profesionalnu odgovornost ljekara

 Osiguranje za profesionalnu odgovornost ljekara

Ljekari svoje  znanje i vještine  koriste da pomognu, liječe i izliječe pacijente. Međutim, ponekad u tome ne uspijevaju.  

Složenost i zahtjevnost ljekarskog poziva,  činjenica da se neminovno povećava svijest o odgovornosti, kao i da ispravnost ljekarskog postupanja sve češće  ocjenjuje sud, uslovili su da se   na crnogorskom tržištu ponudi   novi proizvod  koji odgovara savremenim standardima osiguranja – osiguranje profesionalne odgovornosti u oblasti ljekarske djelatnosti –  ProMedical.  O proizvodu  ProMedical  namijenjenom prevashodno ljekarima za Portal Bar govori Vladimir Marković iz UNIQA osiguranja.

ProMedical obuhvata zaštitu profesionalne odgovornost ljekara i lica koja obavljaju druga medicinska i srodna zanimanja, kao i pravnu zaštitu u krivičnom i prekršajnom postupku. Osiguranje pokriva materijalne i nematerijalne štete počinjene trećim licima prilikom obavljanja ljekarske djelatnosti, kao i pokrića za troškove pravnog savjetovanja, advokata i vještačenja u disciplinskom, prekršajnom ili krivičnom postupku.

-ProMedical osiguranje je namijenjeno ljekarskoj struci sa idejom da očuvamo posvećenost sa kojom su medicinski radnici izabrali ovaj humani poziv. ProMedical obezbjeđuje potrebna sredstva  za najbolju  pravnu zaštitu i naknadu štete, kako bi se zaposleni u ovoj djelatnosti maksimalno rasteretili brige i obavljali svoj posao na najbolji način,

Od ulaska na crnogorsko tržište, poslovni imperativ UNIQA osiguranje je stvaranje kvalitetnih i inovativni proizvoda namijenjenih pravnim i fizičkim licima kao i visoki nivo usluge, objašnjava Marković.

UNIQA ja od ulaska na crnogorsko tržište prepoznata kao moderna kompanija koja osluškuje potrebe svojih klijenata i nalazi načine da inovativnim pristupom kreira proizvode prilagođene njihovim potrebama.

-U 2013. godini smo uspješno lansirali potpuno novi programa osiguranja na tržištu – MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Na tržištu smo prvi uveli i servis telefonske prijave štete, pioniri smo u razvoju banko osiguranja (2014), a ProMedical je još jedan proizvod kojim potvrđujemo da smo pokretači promjena na tržištu osiguranja u Crnoj Gori – zaključio je Vladimir Marković.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja