Nove ponude sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru

 Nove ponude sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru

Turistička sezona u Nacionalnom parku Skadarsko jezero počinje s proljeća i traje do kasne jeseni. Neiscrpno je  bogatstvo ljepote i različitosti  Skadarskog jezera u močvarnom i ostrvskom dijelu ovog Nacionalnog parka sa  velikim turističkim potencijalom , koji je ujedno i šansa za razvoj preduzetništva. 

Bujna vegetacija  vodenih  polja lokvanja i živopisnih  trski, jata  ptica među kojima su i rijetke vrste, ostrva i srednjovjekovni spomenici, mala ribarska sela i plaže. Uz dobro organizovanu ponudu,  povećava se interesovanje turista koji žele   i sami da   istražuju najveće jezero na Balkanu,  a sve je više i ljubitelja sportova na vodi.  U porodičnom preduzeću „Golden Frog Boat“ doo izletničke ponude  krstarenja Skadarskim  jezerom upotpunili su  kajakarenjem.

.Kroz program podsticaja razvoja preduzetništva, Opština Bar finansijski je podržala firmu “Golden Frog Boat” doo za realizaciju projekta“Razvoj sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru”

.-Pokušavamo da na tradicionalan način dočaramo Skadarsko jezero turistima. Za krstarenja koristimo samo drvene čamce. Od ove godine uvodimo novinu- drveni ribarski čamac koji će biti na elektro pogon. Takođe,   uz finansijsku podršku Opštine Bar ponudu smo upotpunili kupovinom četri kajaka. Kajaci  su dvosjedi, kaže Željko Marković. On razvija porodični biznis sa  kćerkama, a tokom ljeta  kada se poveća posao zapošljavaju i sezonske radnike.-Vožnja kajakom je opuštajuća i korisna aktivnost. Veslajući mogu se   istraživati  uski kanali na jezeru, najtajanstvenija  ostrva – gorice,    neobična ribarska  sela duž obale. Mnogi se opredjeljuju za ovu aktivnost jer oslobađa stresa, navodi Ivana Marković- turistički vodič navodeći da je radeći u porodičnoj firmi spojila lijepo i korisno.

U „Golden Frog Boat“ na tradicionalan način dočaravaju Skadarsko jezero

 Razvoj sportsko- rekreativnog turizma na Skadarskom jezeru je aktivnost koja ima višestuki značaj od sadržajnosti ponude, benefita za preduzetnike, do forsiranja zdravih stilova života.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još