Novaković: Crna Gora kao država svih njenih građana koji zajedno teže napretku je ideal kojem smo oduvijek težili

 Novaković: Crna Gora kao država svih njenih građana koji zajedno teže napretku je ideal kojem smo oduvijek težili

Radomir Novaković

Čestitku povodom Dana nezavisnosti građanima je uputio i predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan.

„Crna Gora kao država svih njenih građana koji zajedno teže napretku – ideal je kojem smo oduvijek težili. Danas je više nego ikada ranije bitno sačuvati mir i stabilnost, jer su to dostignuća koja nas vode ekonomskom napretku i dobroj turističkoj sezoni koja nam je više nego potrebna“, navodi Novaković.

I ovaj 21. maj dočekujemo, kaže Novaković, nažalost, kao i onaj prošlogodišnji, sa koronom koja je izazov za cijeli svijet.

„Tragovi ove pošasti su vidljivi u svakom dijelu naše prelijepe zemlje. Ali, vjerujem da ćemo i ovu pobjedu uskoro izvojevati uz poštovanje propisanih mjera. Međutim, posebno brine to što je, i nakon 15 godina od sticanja ponovne nezavisnosti, većina političara zagledana u prošlost i vodi svađalačku politiku- umjesto da pričamo o budućnosti“, zapisao je Novaković, dodajući da upravo zbog te i takve svađalačke politike ne shvataju probleme koji muče građane Crne Gore.

„Zatvoreni u svojim udobnim kabinetima i kroz zatamnjena stakla službenih automobila ne vide da siromaštvo i kriza nemaju naciju i vjeru već da su prisutni u svim djelovima naše domovine. Samo ekonomski jaka, demokratska i multietnička Crna Gora može biti država koja će napredovati na svom evropskom putu. U to ime neka nam je sretan 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore“, zaključio je Novaković.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još