Novaković: Žene Crne Gore svakog dana da dobijaju istu pažnju, razumijevanje, pomoć i podršku

 Novaković: Žene Crne Gore svakog dana da dobijaju istu pažnju, razumijevanje, pomoć i podršku

Predsjednik partije Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan čestitao je u ime stranke Biram Crnu Goru i u svoje ime Osmi mart – Međunarodni dan žena, dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

„Obaveza svih koji učestvuju u javnom životu, u donošenju odluka i kreiranju politike je da prepoznaju nemjerljivi doprinos žena u svim segmentima društvenog postojanja i razvoja. Pored toga što obavljaju i najteže i najodgovornije poslove, žene Crne Gore su i majke i supruge i stubovi svojih porodica. Zato žene u Crnoj Gori moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove za rad i razvoj, moraju imati pravo na život bez nasilja i diskriminacije.
Crnogorke su hrabre, dostojanstvene, požrtvovane i vrijedne i treba da budu aktivno uključene u sve promjene i rješenja kada se radi o razvoju i budućnost naše države“, poručo je Novaković, dodajući da „naše bake, majke, sestre, supruge, ćerke, koleginice, prijateljice, sve naše sugrađanke, sve žene Crne Gore, moraju svakog dana svog života da doživljavaju istu pažnju, razumijevanje, pomoć i podršku koja simboliše 8.mart“.Avatar

Portal Bar

Pročitajte još