Novaković umjesto Novakovića na funkciji potpredsjednika Opštine Bar

 Novaković  umjesto  Novakovića na funkciji potpredsjednika Opštine Bar

Na predlog predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, Skupština opštine Bar na 23. sjednici lokalnog parlamenta  je dala saglasnost da Stevo Novaković bude imenovan za potpredsjednika Opštine.

Stevo Novaković je dosadašnji odbornik iz vladajuće kolacione partije u Baru „Biram Crnu Goru“, a na funkciji potpredsjednika je imenovan nakon što je njegov partijski kolega Radomir Cakan Novaković podnio ostavku iz, kako je ranije naveo, „ličnih razloga“.

Odbornici su predlog Raičevića podržali većinom glasova, 23 za i tri uzdržana .

Odbornik Božo Janković (DPS) jedini se javio za diskusiju u kojoj je naveo da očekuje od Steva Novakovića da se više bavi poslovima potpredsjednika, nego „polititičkim marketingom“ kao njegov prethodnik.

Stevo Novaković rođen je u Baru 1983. godine. Na Univerzitetu „Union –Nikola Tesla“ u Beogradu stekao je zvanje poslovni menadžer. Predsjednik je Glavnog odbora „Biram Crnu Goru“.

-Vršeći odborničku funkciju u SO Bar bio je predsjednik Kluba Odbornika „ Biram Crnu Goru“ i član Odbora za izbor i imenovanje kao i Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju. Stevo Novaković posjeduje dugogodišnje iskustvo u privredi, baveći se turizmom i ugostiteljstvom. Vlasnik je i osnivač doo „Kontrabanja“ u čijem sastavu  posluje hotel „Sara“ u Čanju, naveo je Raičević u obrazloženju predloga.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još