Novaković: Prijeti nam epidemija gladnih, predlažemo nove ekonomske mjere

 Novaković: Prijeti nam epidemija gladnih, predlažemo nove ekonomske mjere

Novaković, Foto: Biram Crnu Goru

Partija Biram Crnu Goru će na narednoj sjednici Skupštine opštine Bar predložiti da se na svim lokacijama kojima raspolažu naša opština i njena javna preduzeća zakup umanji za 50 posto do kraja 2021. godine, kao i da onima kojima je odlukom Ministarstva zdravlja djelatnost potpuno zabranjena zakup bude 1 euro mjesečno za vrijeme dok zabrana traje, saopštio je predsjednik ove stranke Radomir Novaković Cakan. Uslov za dobijanje ovog umanjenja biće izmirena sva potraživanja iz 2019. godine, ističe Novaković.

„Uzimajući u obzir da je Vlada Crne Gore dala preporuku da se to uradi sa objektima i lokacijama koje su u vlasništvu države, smatramo da opština može pomoći privredi ukoliko to isto učini i na lokalnom nivou“, kazao je predsjednik stranke Biram Crnu Goru.

“Naša partija je više puta ukazivala na probleme ekonomije i teške situacije u privredi, pogotovo kada su u pitanju mala i srednja preduzeća koja su nosilac privrede Crne Gore i Bara. Smatramo da je neophodno što prije pomoći malim privrednicima kako bi se pripremili za narednu turističku sezonu. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti luksuz da još jedna turistička sezona propadne! Ukoliko se to desi, imaćemo epidemiju gladnih umjesto epidemije Covid 19”, navodi Novaković.

Predsjednica Skupštine opštine Milena Božović i Služba skupštinskih poslova već su počeli da rade kako bi se na narednoj sjednici SO Bar našao predlog odluke o ovim mjerama.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još